Eddy Vie

Eddy Vie, artiestennaam van René van Son. Boxmerenaar, Brabander in hart en nieren.
Al vanaf een klein manneke is Dn Eddy bezig in de muziek. Begonnen op een Casio keyboard met een soundmixer. Eigen nummers maken zit er al van jongs af aan in. Min of meer noodgedwongen omdat het te moeilijk was om bekende nummers goed  te coveren.

Net als Elvis kocht René van zijn eerste salaris, verdient op de plaatselijke kalkoenslachterij, een elektrische gitaar met versterker en begon hij het gitaarspelen te leren. 
Toen een ongeluk een einde maakte aan zijn Motorcross carrière begon hij samen met Sietje van den Heuvel de band Rotting Toons. Jos van Son (broer) op de bas en Bertus Verriet op drums. Met deze band hebben ze in twee termijnen de zalen en feesttenten onveilig gemaakt. Voorprogramma's verzorgt van Nederlandse top bands als Normaal, Golden Earing, Rowen Heze, WC Experience, Mooi Wark , die ook tevens allemaal hun helden waren.
Nie fokke mit Brabant, Stamcafé, Wilma, Bolle noar bed, Land van Cuuck enz. enz. waren nummers die vele fans mee blérden tijdens de optredens. Een mooie tijd om nooit te vergeten.

Na de Rotting Toons Periode heeft Eddy enkele jaren samen met Broer Jos als Vensen Broos furore gemaakt. De CD Uit volle borsten is heel goed ontvangen en ze waren dan ook diverse malen te gast Bij Omroep Brabant in het Fijnfisjenie Café. 
"Marie verget de mayonaise nie" en "Mien schonmoeder" zijn bekende meezingers geworden. Wegens drukte is Broer Jos af moeten haken en is René alleen verder gegaan als Eddy Vie, waarvan de "Vie" (Engels voor Vee) de beginletter is van Vensen. 

Eddy Vie stoomt door, gewoon omdat hij het leuk vindt om te doen. Nummers in het eigen Brabantse dialect en niet zonder succes.
Eddy is al te horen geweest op 3FM bij Rob Janssen. Een optreden in het glazen huis bij Serious Request en zomercarnaval in Tilburg tijdens de Tlburgse kermis waren enkele hoogtepunten.  
Eigen composities maken is zijn passie. En dat hoopt hij nog jaren te doen. Voor zichzelf of voor een ander.....